Esittelyni 

Hanna ja PiaOlen ”Eläinihminen” ja erityisesti ”Koiraihminen” ollut koko elämäni yli neljäkymmentä vuotta!  Lemmikkeinä on ollut kissoja, kaneja, kaksi lammasta ja useita mieleenpainuvia koirapersoonallisuuksia!  Viereisessä kuvassa olen 14-vuotiaana mummolan Saksanpaimenkoira Pian kanssa saaressa.

Lapsuudessa kotona oli ensimmäiset Dalmatialais pentueet äidilläni ja aikuistuttuani halusin syventyä  kasvatus harrastukseen ja elämäntapaan omien koirien kanssa.  Tilaisuus kasvatustyöhön tuli kun jouduin terveydellisistä syistä jättämään kokopäivätyön ja urani teknisenä piirtäjänä ja -suunnittelijana.  Nyt olen sitoutunut koirilleni kokopäiväisesti.  Koirani ovat kuitenkin minulle ensisijaisesti perheenjäseniä; sänky- ja sohvakoiria. Kotini ei ole vain koti-kennel vaan Kennel-koti. Elän koirieni ehdoilla, niiden elämänilo ja onnellisuus tavoitteenani.

Kennel-nimeni sain vuonna 1997 ja nimi Pucelle’s Miniatyr löytyi taidekiinnostukseni kautta.  Ennen sitä minulla oli ollut yksi Irlanninsusikoira pentue v. 1994 saamallani sijoitusnartulla.  Miniatyr kuvasi perhoskoira Phaléneiden pienuutta joita aloitin kasvattamaan v. 1997, myöhemmin toiseksi kasvatettavaksi roduksi tuli Labradorinnoutaja ja kolmanneksi Parsonrusselinterrieri
"työtapaturman" johdosta.
Aluksi kasvatin ruskeita Labradorinnoutajan pentueita, siitä sattuman oikusta, että värinä ruskea oli miellyttänyt esteettistä silmääni lähes "pakkomielteisesti." Nyt kasvatuskokemuksen ja -näkemyksen syvennyttyä on kaikki Labradorinnoutajilla esiintyvät värit olleet edustettuina.  Äidilläni on sama kasvatusetiikka ja hän kasvattaa kennelnimellä
Muistojoen.

Jalostukseen käyttämämme koirat ovat lonkka- ja kyynärkuvattuja, silmäpeilattuja sekä geenitutkittuja
PRA:n, EIC:n varalta ja uusimpana CNM ja RD/OSD. Pentujen
leimaantuminen ihmisiin on minulle erityisen tärkeää ja pennunottajalle olen myös varannut erittäin kattavan ja kehutun pentukansion sekä paljon muuta materiaalia.  Lisäksi olen aina tavoitettavissa kysymyksien herätessä.

 Kokemus syventää näkemystä rodusta ja jalostuksesta.  Olenkin pyrkinyt aktiivisesti, omissa olosuhteissani ja voimavaroillani, lisäämään tietotaitoani mm. käymällä Suomen Kennelliiton Jalostusneuvojan Perus- sekä Jatkokurssin. 

Itselle tärkein todiste omasta onnistumisesta ovat olleet pääosin terveet koirani ja kasvattini, sekä tyytyväiset kasvattieni omistajat!  Olenkin ollut todella onnellinen aktiivisesti yhteyttä pitävistä kasvattieni omistajista!  Suurin osa kasvateistani ovat lähinnä onnellisina koti- ja harrastuskoirina eivätkä kunnianhimoisilla näyttely- ja koetuloksia keräävillä omistajilla.  Tärkeintä minulle kasvattajana on, että koiraa rakastetaan sen itsensä takia, eikä sen saavuttamien meriittien vuoksi.
Ne kasvattini jotka olen saanut houkuteltua näyttelyihin ovat saaneet erinomaisia laatuarvosteluita näyttelyistä ja saimpa vuonna 2007 ensimmäisellä esittämälläni koko ruskealla kasvattaja ryhmälläni heti
ROP-Kasvattaja palkinnon, eli "Rodun Paras Kasvattajaryhmä," nyt toisen kerran sain ROP-kasvattaja palkinnon keväällä 2012, siinä oli mukana musta, keltainen ja kaksi ruskeaa kasvattiani. 

Asun nykyisessä
Raaseporin kaupungissa, Pohjan kunnan Åminneforssin kylässä.  Hankin v. 2003, 60-luvun alussa rakennetun, nyt lähes remontoidun, kyläkauppa/asuinrakennuksen.  Äitini on muuttanut taloni toiseen päätyyn koirineen jäätyään leskeksi v. 2012!  Aidattu tonttini rajoittuu kolmelta sivulta metsään, jossa virtaa puro tien toisella puolella olevasta Brunkom järvestä, jossa koirani uivat ympärivuoden käytännössä päivittäin.

En harrasta metsästystä ja tuskin tulen koskaan harrastamaankaan!  Valitettavasti taipumuskokeissa ei arvosteta nopeaa frisbeen tuomista järveltä tai koirakavereiden etsimistä metsästä!  Joten viralliset tulokset omistamieni koirien ”taipumuksista” puuttuvat, muutamat kasvattini toisaalta ovat suorittaneet taipumuskokeet ja vielä useampia käytetään käytännön metsästyksessä kiitoksia kuullen! 
Niille, joille riittävät narttuni takana olevien koirien ja käyttämieni urosten meriitit, sekä kasvattieni omistajien tyytyväiset kokemukset koiriensa ominaisuuksista, ovat tervetulleita tiedustelemaan pentua minulta.

Ensisijaisesti pyrin kasvattaa henkisesti ja fyysisesti terveitä, rotumääritelmät täyttäviä sekä ennen kaikkea, HYVÄLUONTEISIA ja IHMISIIN HYVIN LEIMAUTUNEITA PERHEKOIRIA!
 

  
Frida ja Parsonrusselinterrieri Nadi v. -09                                           Sohvalla Frida, Neela ja Fiia pentu joulukuussa v.-12.