Esittely 

Eläimet ovat olleet aina maalaistytölle lähellä sydäntä.  Kissat ja koirat ovat kuuluneet osana arjen kuvioihin. Aina ei ole tietysti ollut mahdollista pitää lemmikkejä, mutta heti tilaisuuden tullen sellainen on jälleen hankittu.

Lasten tullessa teini-ikään tuli jälleen ajankohtaiseksi hankkia koira.  Rotuna oli dalmatialainen.  Kaunis ja mielenkiintoinen rotu, mutta jonkin verran haasteellinen.  Silloin ryhdyimme ensimmäistä kertaa pennuttamaan narttuamme.  Kaikki meni yllättävän hyvin, vaikka pentue oli suuri ja ensikertalaisella oli paljon oppimista.

Seuraava lemmikkimme oli irlanninsusikoira.  Upea rotu!  Totesimme, että tilaa tulisi olla enemmän ajatellen kasvatustyötä ja ruokakupin kokokin oli kohtuullisen suuri.  Mutta kokemus oli opettavainen.  Olemme kaivanneet lempeää jättiläistä usean kerran ja ajatelleet, että ehkä vielä joskus....

Tyttäret aikuistuivat omille urilleen, mutta Hanna säilytti aktiivisen yhteyden koiraharrastukseen.   Hänellä oli (ja on edelleen) muutama Phalene-perhoskoira ja varsinainen kasvatustyö alkoi niistä.  Sitten  tuli kuvioihin ruskea labradorinnoutaja, ensin Hannalle ja pian sen jälkeen minulle.  Siinä se sitten oli meidän ykkösrotu!

Vaikka koiramme ovat ensisijaisesti lemmikkejä, perheenjäseniä ja harrastus, pienimuotoinen kasvatustyö alkoi myöskin kiinnostaa uudella tavalla.  Se vaati näyttelyissä käymistä ja myöskin tarkempaa perehtymistä rotuun.  Suoritin myöskin Suomen Kennelliiton Kasvattajakurssin 9. - 10.11.2002.  Kasvattajasitoumus 10.11.2002 ja lopuksi Kennelnimi MUISTOJOEN myönnettiin seuraavana vuonna 2003.  Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:  Suomen Kennelliitto ry Labradorinnoutajakerho ry.

Teemme Hannan kanssa aktiivista yhteistyötä koiraharrastuksessamme.  Hannan ensimmäinen narttu,"Hero," Ann-Elisabeth's Iman on meidän nykyisten koiriemme kantaemo;  hienoja koiria toisessa ja kolmannessa, pian neljännessä polvessa.  Olemme myös kaikessa koirien hoitoon liittyen samoilla linjoilla,  joten Hannan kotisivuilta löytyvät oikeastaan myös ne periaatteet,  joihin minäkin uskon:  Kennel Pucelle`s Miniatyr ja Info-sivut. Kasvattajasitoumus on 13-kohtainen, mutta kolmas kohta tiivistää hyvin sen,  joka erityisesti  tulisi kiinnostaa pennun hankkijaa.  Se kuuluu: Kasvatan rekisteröintikelpoisia koiria. Tavoitteeni on kasvattaa terveitä ja hyväluontoisia koiria,  jotka ovat käyttötarkoitukseensa soveltuvia ja rotumääritelmän mukaisia.

Terveys on todellakin asia, johon olemme pyrkineet vaikuttamaan aktiivisesti.  Ja oikeanlainen ruokinta on silloin avainasemassa.  Pyrimme ruokkimaan koiriamme mahdollisemman paljon luonnonmukaisilla raaka-aineilla: raakaa lihaa ja kalaa vaihdellen, raakoja luita, kasvissoseita ja -raasteita, myöskin ns. Yrjölänpuuro-pohjainen ateriakokonaisuus on tuttua.  Emme ole fanaatikkoja, joten voimme tilanteet huomioon ottaen käyttää myös jotakin korkealaatuista teollista ruokaa.  Halvat markettiruoat eivät missään tapauksessa kuuluu valikoimaamme! Niillä työllistää ennen kaikkea eläinlääkäreitä, ennemmin tai myöhemmin.  Jalostusnarttujen hoito ja ruokinta on kuin valmentaisi huippu-urheilijoita; ei ole varaa tehdä kompromisseja.  Terve emo - terveet pennut ja monta, monta huolta vähemmän.   Kaikkea ei voi koskaan ennakoida, mutta ongelmat tulee pyrkiä minimoimaan.  Pentujemme ostajilta toivomme myös positiivista suhtautumista oikeanlaisen ruokinnan tärkeyteen.  Koiran koko tulevaisuus terveenä lemmikkinä alkaa siitä.

Jatkamme nykyään tiiviimmin yhteistyötä tyttäreni kanssa, kun asumme nyt samassa osoitteessa.  Koirillamme on iso aidattu tontti temmellyskenttänä sen lisäksi että käymme metsä- ja järviretkillä ”tyttöjemme” kanssa.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin, jotka koskevat koiriamme ja kasvatustyötämme!


Omat ja tyttären koirat kolmessa sukupolvessa sekä hoidossa olleita kasvatteja!

Kuvia menneiltä koiravuosilta: